Nieuws

start zangseizoen

Op donderdag 15 september hoopt onze bovenstemgroep weer van start te gaan met de driewekelijkse repetities. Na de zomerstop hebben we weer veel zin om te starten met het instuderen van nieuwe bovenstemmen van de psalmen en gezangen. Samen met zo'n 40 mannen zijn we elke repetitie druk aan de slag om samen er iets moois van te maken.
Ook zijn we druk aan het plannen maken om er weer op uit te gaan, om ergens in een kerk een zangavond te organiseren. We hopen de komende tijd weer een aantal mooie avonden te organiseren. We houden u uiteraard op de hoogte mocht er nieuws hierover zijn. Op 6 oktober hopen we onze 2e repetitie te houden. Als u eens een kijkje wilt nemen dan bent u van harte welkom in de Pieter Zandt te IJsselmuiden. We hopen om 19.45 uur te starten met elkaar. Wie weet tot ziens!

Geplaatst op: donderdag 8 september 2022
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
start zangseizoen

9 maart Niet-ritmische psalmzangavond met bovenstem Grote Kerk Elburg

Op D.V. 9 maart hopen wij voor de derde keer een Psalmzangavond met bovenstem te organiseren in de Grote Kerk te Elburg. Het is alweer het derde jaar dat we hier hopen te gaan zingen en we hopen weer met veel mensen te gaan zingen deze avond! We zullen negen psalmen met elkaar zingen, waarvan er zeven met de bovenstem zijn.  Op deze avond zal ds. C.M. Buijs de meditatie verzorgen en zal Henk Frank Strijkert het orgel weer bespelen. De collecte is deze keer volledig bestemd voor de Sunrise Christian School in Schotland. In Schotland wordt christelijk onderwijs niet door de overheid betaald. Deze school moet dus volledig in stand worden gehouden door de de eigen (kleine) achterban. Dit leidt tot hoge kosten voor de ouders. We hopen d.m.v. een mooie collecte een bijdrage te kunnen doen aan deze school. Tijdens deze avond zijn er ook CD's te koop, die opgenomen zijn in de Bovenkerk te Kampen. Omdat we uw komst zeer waarderen geldt er deze avond een korting op de aanschaf van een CD. Normaal kost deze 14,50 euro, maar deze avond kunt u de CD's voor 12,50 euro aanschaffen of bestellen! Bij bestelling betaald u 2,50 verzendkosten. De toegang is zoals gewoonlijk gratis en de avond begint om 19.30 uur. Allen van harte welkom!

Geplaatst op: woensdag 13 februari 2019
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
9 maart Niet-ritmische psalmzangavond met bovenstem Grote Kerk Elburg

17 november Niet-ritmische psalmzangavond met bovenstem in de Bovenkerk

Op D.V. 17 november zal er in de bovenkerk van Kampen weer een Niet-ritmische Psalmzangavond met bovenstem worden gehouden. Deze avond zullen we collecteren voor een bijzonder doel! De opbrengst van de collecte zal namelijk volledig ten goede komen aan Arjan van den Bosch die MS-patiënt is met een progressieve vorm van MS. Door zijn verslechterende gezondheid is hij genoodzaakt om een rolstoelbus aan te schaffen, omdat vervoer in een gewone personenauto steeds moeizamer wordt. Arjan is getrouwd en is vader van twee kleine kinderen. Net als anderen is het voor hen ook fijn om er af en toe eens samen tussen uit te kunnen. Aan een rolstoelbus zijn hoge kosten verbonden en op deze manier hopen we een mooi bedrag op te halen en zo een mooie bijdrage aan deze investering te kunnen doen! We hopen dan ook op een goede opkomst deze avond! Ds. Van der Linden zal de opening, meditatie en sluiting verzorgen. Organist Henk Frank Strijkert zal de psalmen deze avond op het orgel begeleiden. Naast de Bovenstemgroep IJsselmuiden hebben we speciaal de Bovenstemgroep uit Katwijk ook uitgenodigd om de bovenstem te komen zingen! Het belooft een prachtige avond te worden. Deze avond zal ook weer opgenomen worden op CD. Deze is direct voor een actieprijs te bestellen deze avond en zal bij uitgave u toegestuurd worden. Daarnaast is ook de eerst CD te koop die we vorig jaar in de Bovenkerk gemaakt hebben. De avond begint om 19.30 uur en de deuren gaan rond 18.45 uur open. We heten u hartelijk welkom en hopen veel mensen te mogen begroeten deze avond!

Geplaatst op: donderdag 25 oktober 2018
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
17 november Niet-ritmische psalmzangavond met bovenstem in de Bovenkerk

D.V. 10 maart 2018 Psalmzangavond met bovenstem Grote Kerk Elburg

Op D.V. 10 maart hopen wij voor de 2e keer een Psalmzangavond met bovenstem te organiseren in de Grote Kerk te Elburg. Vorig jaar hebben we daar voor de eerste keer, kort na de oprichting van onze bovenstemgroep gezongen. Inmiddels zijn we een jaar verder en gelukkig ook zon 40 zangers verder! We hebben ons repertoire ook al behoorlijk uitgebreid. 10 maart hopen we 9 psalmen met elkaar te zingen, waarvan er 7 met de bovenstem zijn.  Op deze avond zal ds. R.P. van Rooijen uit Oosterwolde de meditatie verzorgen en zal Henk Frank Strijkert het orgel weer bespelen. De collecte is volledig bestemd voor de stichting Stephanos. Tijdens deze avond is ook onze CD te koop, die opgenomen is in de Bovenkerk te Kampen. Omdat we uw komst zeer waarderen geldt er deze avond een korting op de aanschaf van de CD. Normaal kost deze 14,50 euro, maar deze avond kunt u de CD voor 12,50 euro aanschaffen of bestellen! Bij bestelling betaald u dan geen verzendkosten. De toegang is zoals gewoonlijk gratis en de avond begint om 19.30 uur. Allen van harte welkom!

 

Geplaatst op: dinsdag 6 februari 2018
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
D.V. 10 maart 2018 Psalmzangavond met bovenstem Grote Kerk Elburg

Nieuwjaarsgroet

Allereerst wensen we u als bovenstemgroep IJsselmuiden veel heil en zegen toe voor het jaar 2018! We hopen ook in het komende jaar weer op een fijn zangjaar! Daar doen we uiteraard ook met elkaar ons best voor! D.V. 4 januari hopen we onze eerste repetitie avond weer te houden aan de Grafhorsterweg 53 te IJsselmuiden in het gebouw van de Pieter Zandt. Onze eerste CD die we gemaakt hebben in de Bovenkerk te Kampen is vanaf 9 januari leverbaar! Het is een prachtig resultaat geworden en zeker de moeite waard om aan te schaffen!
We hebben in ieder geval dit jaar de volgende zangavonden op het programma staan:

10 maart: Grote kerk Elburg
20 april: Grote kerk Hasselt
17 november: Bovenkerk Kampen

Daarnaast zijn we nog met een aantal avonden bezig. Raadpleeg daarom ook regelmatig de agenda, zodat u op de hoogte blijft van de plannen van de bovenstemgroep. Als u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief, kan dit door even een mail te sturen via het kopje contact! We hopen dit jaar ook weer veel nieuwe zangers te kunnen begroeten! Een ieder die van zingen houdt is van harte welkom!

Geplaatst op: dinsdag 2 januari 2018
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Nieuwjaarsgroet

Terugblik Psalmzangavond Bovenkerk Kampen

Op 18 november hebben we voor de eerste keer met de bovenstemgroep IJsselmuiden een Psalmzangavond met bovenstem gehouden in de Bovenkerk van Kampen. We kunnen toch wel stellen dat we dan van een toplocatie spreken! We hadden de weken voorafgaand aan dit concert flink gerepeteerd, zodat de bovenstem er goed in zat. We hadden ook de bovenstemgroep Staphorst uitgenodigd die met zo'n 15 mannen aanwezig was. Uiteindelijk waren er toch 47 bovenstemzangers, wat voor een mooi resultaat zorgde! De avond zelf verliep erg goed. De voorspelen van de psalmen waren 's middags al op cd opgenomen en dit was binnen drie kwartier achter de rug. 's Avonds verliep alles gelukkig ook goed en hoefde er niets over gezongen te worden. Professor W. van Vlastuin hield een korte en duidelijke meditatie over psalm 72, daarbij de link leggend naar het werk van de Bonisa zending. We zijn erg blij en dankbaar dat er zo'n 450 mensen waren om te zingen. Dit zorgde voor een prachtig zangresultaat. De eerste resultaten van de opname klinken dan ook veelbelovend! Inmiddels zijn er al zo'n 70 cd's verkocht. Eind deze week zal de cd ook alvast te bestellen zijn in de webshop op deze site. Wanneer de CD dan verschijnt wordt deze u toegezonden met een factuur. Het is de moeite waard!

Geplaatst op: dinsdag 28 november 2017
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Terugblik Psalmzangavond Bovenkerk Kampen

Niet-ritmische psalmzangavond met bovenstem D.V. 18 november

Op D.V. 18 november hopen we voor de 2e keer een psalmzangavond met bovenstem te organiseren in de Bovenkerk te Kampen. Na een geslaagde eerste editie gaan we nu opnieuw ons best doen om er een mooie avond van te maken. De voorbereidingen zijn uiteraard al in volle gang. We zijn druk aan het repeteren om de psalmen zo mooi mogelijk te zingen, de posters zijn gedrukt en verspreid en we zijn druk doende de sponsoring rond te krijgen. Deze keer zingt naast de bovenstemgroep IJsselmuiden ook de bovenstemgroep Staphorst mee. De collecte is bestemd voor de Bonisa zending en ds. van Vlastuin hoopt de avond te leiden. De avond zal ook op CD worden opgenomen die uiteraard meteen 's avonds besteld kan worden. De deuren van de kerk zullen om 18.45 uur opengaan en we hopen de avond om 19.30 te beginnen. We hopen op een mooie opkomst zodat we met elkaar fijn kunnen zingen! Iedereen is van harte welkom! 

Geplaatst op: vrijdag 29 september 2017
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Niet-ritmische psalmzangavond met bovenstem D.V. 18 november

1 juli Psalmzangavond met bovenstem Dorpskerk IJsselmuiden

D.V. 1 juli hoopt de bovenstemgroep IJsselmuiden haar eigen Psalmzangavond met bovenstem te houden in de Dorpskerk te IJsselmuiden. We hopen deze avond vijf psalmen met de bovenstem te zingen en daarnaast een paar psalmen zonder bovenstem. Ds. Lubbers hoopt deze avond te leiden. We beginnen om 19.30 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden die bestemd is voor de bovenstemgroep IJsselmuiden. Allen van harte welkom!

Geplaatst op: zaterdag 24 juni 2017
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
1 juli Psalmzangavond met bovenstem Dorpskerk IJsselmuiden

Repetitieavond 23 maart

We hebben op 23 maart weer een fijne repetitie gehad met de mannen van de bovenstemgroep IJsselmuiden. Opnieuw waren er weer veel nieuwe gezichten die voor de eerste keer meegezongen hebben. Met 35 mannen mochten we de psalmen met bovenstem samen instuderen. De nieuwe mannen hebben allemaal hun gekregen map meegenomen naar huis en dat betekent dat ze terug hopen te komen! Een aantal psalmen hebben we herhaald en we zijn aan de slag gegaan met twee nieuwe psalmen. Binnenkort zal er ook een artikel in de lokale krant streeknieuws verschijnen over de bovenstemgroep. Hiervoor zijn deze avond ook foto's gemaakt door de journalist van streeknieuws. We hopen D.V. 13 april opnieuw te repeteren! Van harte welkom!

Geplaatst op: donderdag 23 maart 2017
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Repetitieavond 23 maart

Terugblik zaterdag 4 maart Grote Kerk te Elburg.

Afgelopen zaterdag hebben we als bovenstemgroep IJsselmuiden onze eerste zangavond gehad. In de Grote Kerk te Elburg hebben we samen met zo'n 230 aanwezigen 9 psalmen gezongen waarvan 5 met de bovenstem. Het was ook wel een beetje spannend hoe alles zo'n eerste keer zou gaan verlopen. Zo als altijd zijn er als we terug kijken dingen die goed gingen en dingen die beter konden. Wat goed ging was het tempo van de zang. Er werd niet slepend gezongen maar in een gedragen net tempo. Wel was het te merken dat we nog maar drie repetities achter de rug hadden, want bij een paar psalmen was het voor de mannen van de bovenstemgroep nog wat zoeken naar de juiste noten. Dit zal vanzelf beter gaan naar mate we meer repetities hebben. Al met al kunnen we terug zien op een hele mooie avond en hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen. Op naar de volgende avond! Op youtube zijn overigens de opnames te zien van deze avond. Op dit moment is de opname van de Tien Geboden des Heeren toegevoegd. De rest volgt de komende tijd.

 

 

Geplaatst op: woensdag 8 maart 2017
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Terugblik zaterdag 4 maart Grote Kerk te Elburg.

Psalmzangavond met bovenstem

We hopen D.V. zaterdag 4 maart ons eerste concert te geven als bovenstemgroep IJsselmuiden. We hopen dat te doen in een prachtige locatie, namelijk de Grote Kerk te Elburg. In deze historische kerk hopen we samen met alle aanwezigen 8 psalmen te gaan zingen en één gezang (Tien Geboden), waarvan we er 5 met de bovenstem zingen. Ds. W. Roos zal deze avond leiden. De collecte is bestemd voor de stichting Timotheos. Meer informatie over deze stichting kunt u op hun website vinden. De verrichtingen van de organist zullen op een scherm live te volgen zijn. Tijdens deze avond zullen er ook foto's gemaakt worden voor deze website. De kerk gaat om 19.00 uur open en om 19.30 uur hopen we te beginnen. We hopen dat veel mensen aanwezig zullen zijn en dat we een fijne zangavond met elkaar mogen hebben! 

Geplaatst op: maandag 27 februari 2017
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Psalmzangavond met bovenstem

Website online!

We zijn blij u te kunnen melden dat onze gloednieuwe website online is! Op de website kunt u alles vinden over de bovenstemgroep IJsselmuiden. We hopen de site regelmatig van een update te voorzien zodat de website telkens actueel is.

Geplaatst op: maandag 27 februari 2017
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Bovenstemgroep IJsselmuiden
Website online!